Tiina Seppälä

Tutkimusintressit

YTT, tutkija Tiina Seppälä on väitellyt kansainvälisistä suhteista Lapin yliopistosta. Hänen väitöskirjansa (2010) käsitteli sodanvastaista liikettä ja globaalin vastarinnan teorioita.

Seppälä on yksi Bordering Actors -tutkijakollektiivin (2014) kolmesta perustajajäsenestä. Hänen tutkimusintressejään ovat vastarinta, aktivismi, yhteiskunnalliset liikkeet, kehityspolitiikka, muuttoliike, pakotetettu muutto, pakolaisuus, etnografia, tiedon politiikka, dekolonisaatio, postkoloniaalinen ja feministinen teoria, taidelähtöiset ja kollaboratiiviset tutkimusmenetelmät. Viime aikoina hän on keskittynyt vastarinnan feminisaation ja dekoloniaalisen solidaarisuuden käsitteisiin sekä tiedon tuottamiseen yhdessä tutkittavien kanssa. Parhaillaan hän kehittää uutta, kollektiivisen dekolonisaation käsitettä (co-decolonizing).

Seppälä on tutkinut sodanvastaista liikettä Euroopassa, maakaappauksia ja pakkosiirtoja vastustavia liikkeitä Intiassa sekä slummiväestön ja naisten oikeuksia ajavia liikkeitä Nepalissa ja Bangladeshissa. Hän on ollut vierailevana tutkijana Kalkutassa, Intiassa (Mahanirban Calcutta Research Group), Kathmandussa, Nepalissa (Nepal Institute of Peace) ja Dhakassa, Bangladeshissa (Refugee and Migratory Movements Research Unit, University of Dhaka). Hänen kolmivuotinen tutkijatohtorihankkeensa Governance, Resistance and Neoliberal Development: Struggles against Development-Induced Displacement and Forced Evictions in South Asia oli Suomen Akatemian rahoittama (2013–2016).

Tällä hetkellä hän työskentelee yliopistotutkijana Suomen Akatemian rahoittamassa Rethinking Nordic Democracy: Civil Disobedience in Exceptional Times -hankkeessa. Hän on myös Taiteiden tiedekunnan Palvelumuotoilun tutkimusryhmän (CO-STARS) jäsen.

ID: 321189